CARDIO VS. WEIGHTS - Renata Ali-Raatikainen
1419
post-template-default,single,single-post,postid-1419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

CARDIO VS. WEIGHTS

KEVÄT 2012

Klo 19.00. Aika aloittaa juoksutreeni. Juoksumatto odottaa olohuoneessa valmiina. Juoksen tänään perus 45 minuuttia ja siihen päälle parit vatsarutistukset. Päivän 1200 kalorin ruokavalio on koostunut juustosalaatista, karppileivistä ja ehkä jopa lasillisesta valkkaria. Juoksen koko viikon, jotta perjantaina voidaan ottaa kaverin kanssa pullollinen skumppaa. Paino nousee silti ja rikkoo 70 kg rajan.

2012 toukokuussa katsoin itseäni peilistä. +10 kg. Mitä olen tehnyt väärin? Olen juossut, juossut, juossut, tehnyt aerobista liikuntaa ja jaksan painaa helposti tunnin lenkin. En ole syönyt paljoa. Mistä painoa vaan tulee? Aika saada apua asiaan.

Kysyn tanssitunnin ohjaajaltani, voisiko hän auttaa minua. Kuvioon astelee mukaan hänen kehonrakentajamiehensä, joka määrää minulle viikossa 4 salitreeniä, yhden 45 minuutin SH’BAM-tanssitunnin ja nostaa ruokavalioni kalorit 2000. Nauran. Miten tämä voisin toimia? Eihän tässä edes juosta ja syödään ihan sikana. Kaikki muut keinot käyttäneenä lähden ennakkoluulottomasti toteuttamaan sotasuunnitelmaa. Menee vuosi ja olen pudottanut 10 kiloa. Katson itseäni peilistä. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Bikinit on kiva pukea. Kaiken lisäksi, olen hemmetin onnellinen.

SYKSY 2017

Klo 19.00. Hauistreeniä rakastavan, tavaramerkiksi muodostuneen Hannukerhon* kokoontuminen alkaa keskustan Wolffin kahviossa. Aika suunnitella illan punttitreeni. Päivän reilu 3000 kalorin ruokavalio on koostunut riisistä, kanasta, naudan jauhelihasta, pastasta, vihanneksista, salaatista, puurosta, marjoista, banaanista, leivästä ja kananmunista. Olo on kuin supernaisella, treenit kulkee, tarkkaa painoani en tiedä, mutta tiedän voivani ja näyttäväni paremmalta kuin koskaan.

Lauantaina levätään, jotta sunnuntaina jaksetaan painaa kahdet jalkatreenit. Elämä pyörii hyvinvointi edellä. Syödään paljon ja puhtaasti – ja kyllä, jos tekee mieli pizzaa ja punaviiniä, niitä nautitaan myös. Kukaan ei käske syödä grammantarkkaa puuroa aamulla, vaan ruokavalio koostetaan itse, jotta se kantaisi läpi elämän. Salilla treenataan kovaa ja Pyynikin lenkkimaastoilla käydään ainoastaan, jos halutaan palautua ja samalla ihailla maisemia. Kehoa kuunnellaan ja se kiittää.

Nykyajan kompastuskivet ovat usein siinä, että lähdetään ulkonäkö edellä treenaamaan, halutaan tuloksia kaikki-heti-nyt-meneltemällä, syödään liian vähän tai painetaan liian lujaa eteenpäin kuuntelematta kehoa. Ei muisteta kokonaiskuvaa, ei ajatella hyvinvointia elämäntapana eikä kuunnella kehon antamia signaaleja. Ja sitten se tulee. Totaali stoppi. Motivaatio katoaa. Jojo-laihdutetaan. Todetaan, ettei joku toimikaan.

Kuvieni välillä on 5 vuotta. Pitkäjänteinen työ palkitaan. Omalle keholle sopivien elämäntapojen muodostuminen vie aikaa. Se vaatii sitä, että kokeilemalla löydetään ne itselle toimivat jutut, jotka kantavat läpi elämän. Kun joku sanoo, ettet voi elää tuollaista elämää lopunikääsi, vastaan miksi en? En ole pikadieetillä, säätelen itse mistä otan hiilarini, proteiinini ja rasvani. Otan ne sieltä, mistä tänään parhaalta tuntuu. Treenaan pääsääntöisesti 4 kertaa viikossa salilla. Ehdin tällöin levätä kolmena päivänä viikossa. Elämä on tasapainossa. Voin hyvin. Nimenomaan juurikin tällä tavalla haluan elää lopunikääni.

Motivoituneita treenejä kaikille!

*Hannukerho on WFC:llä päivittäin treenaava salikerho, johon kuuluu Renata Ali-Raatikainen ja Larieemeli Kuusisto. Hannukerho on nimetty Renatan hauiksen mukaan. Hannukerhoon saa osallistua muutkin salillakävijät, joilla on riittävän iso hauis tai jotka tykkäävät muuten vaan ylipaljon treenata hauista. Yhteydenotot sähköpostitse tai Instan DM:llä @kuusilari. Tulethan huumorilla.

? Renata

Seuraa myös:

Facebook Renata Ali-Raatikainen

Instagram @renataaliraatikainen

YouTube Renata Ali-Raatikainen

Snapchat: renataaliraatik

No Comments

Post A Comment